måndag 2 januari 2012

Krydda din vardag


Foto: pappersprassel & plåt


Nytt år och nya möjligheter. Det gäller ju också på matområdet. Under våren och sommaren så har jag haft färska kryddor direkt utanför dörren och det har ju av förklarliga själ inte gått att ha de senaste månaderna. Det känns lite extra att ha färska kryddor i maten. Häromsistens köpte jag hem en Basilika som planterades i en konservburk och fick hedersplatsen i fönstret vid arbetsbänken. Tanken är väl att utöka med lite fler, men man får börja någonstans. Färska kryddor trivs ändå bäst ute under varmare årstider än inne.  

Sugen på något litet på kvällen? Skiva upp en eller två mozzarella, varva med tomatskivor, strö över lite basilika och ringla olivolja på det. Något gott att dricka till det och voila, festligt, enkelt och lite vardagslyx. 

Har du något tips på en färsk krydda att ha hemma som kan förgylla matlagningen?

Kram och ha det så bra!

/R

1 kommentar:

Roligt att du varit inne och läst. Jag blir jätteglad för en liten hälsning ♥